17 Intercanvi

La darrera tanda de principis de la Carta de Ciutats Educadores s’orienten cap al servei integral de les persones. El 13è assenyala:

“L’ajuntament avaluarà l’impacte de les propostes culturals, de lleure, informatives, publicitàries i de qualsevol altra mena, així com les de les realitats que els infants i els joves reben sense cap mediació. Arribat el cas, emprendrà sense dirigismes, accions que donin lloc a una explicació o a una interpretació raonables. Procurarà que s’estableixi un equilibri entre la necessitat de protecció i l’autonomia pel descobriment. De la mateixa manera, proporcionarà àmbits de formació i debat que incloguin l’intercanvi entre ciutats amb la finalitat que tots els seus habitants puguin assumir plenament les novetats que les ciutats generen”.

En negreta s”han destacat varis aspectes que semblen diferenciadors.

Es torna insistir amb l’avaluació de l’impacte. Avaluar l’impacte transcendeix l’avaluació superficial de visites o entrades per enfocar el que s’aconsegueix amb l’activitat que es desenvolupa. No és fàcil. Implica planificar, observar i escoltar.

A més eixampla l’espai, el camp a avaluar. No sols es tracta d’analitzar les propostes educatives o culturals, sinó també les de lleure i les informatives o les publicitàries, aplicant el vell concepte “tot parla” o aquell altra de “no és possible la no comunicació”. Sempre es desprenen missatges!, dels quals, un municipi educadors n’avaluarà l’impacte. ¿Quins missatges poden rebre o reben el infants i joves de la manca d’informació, d’una festa tradicional o de la programació cultural?.
Les intuïcions dels gestors poden ser encertades, però cal anar més enllà. Quina realitat reben els altres?.
The victim’s life may be completely upset – in such cases as you do rx tadalafil not need a prescription to buy this medicine. A heavy fatty diet can postpone its results as get free levitra fat needs long hours to get digested. In the United States, alcohol is the most popular one is cheap tadalafil 20mg . generic prescription viagra without There have been countless males who have been suffering impotence for a very long time.
Aquest principi també mostra un clam a la relació, a l’intercanvi amb altres ciutats o municipis. Quines són les experiències dels altres municipis educadors?. Com les avaluen?. Quines són les aportacions que el nostre pot fer al conjunt?
En tot cas, a nivell de comunitat, com s’articula el disseny del municipi educador?

Possibles possibilitats de millora:
Disseny d’avaluació de “transcendència” en comptes de comptabilitzar “presències”.
Anàlisi del “per a què?”

Imatge: Torres de la Sagrada Família, simbol de transcendència