26 Milpeus

-No sé d’on han sortit aquests cucs negres!. S’enfilen per tot. Abans no n’hi havia!.

És un comentari que es pot sentir aquí, però també a qualsevol altre indret de l’Illa. Es veu que les condicions climatològiques d’aquests darrers anys han afavorit la seva reproducció i presència a qualsevol indret, fins i tot en els més insospitats de la casa.

Cert és que no tenen nom popular definit i en general són coneguts com “aquests cucs negres”.

Si anam al DCVB, la veu “milpeus” que és així com els mostra la Viquipèdia, ens remet a “miriàpode (val)”, entenc que n’Alcover el va recollir el concepte a València -El DIEC2 afina més i assenyala que és “Miriàpode diplòpode”-. Si anam a la veu miriàpode, aquesta ens mostra les característiques familiars: “Grup d’artròpodes que tenen el cos format per un gran nombre de segments proveïts de potes”

Si consultam a Google surten 7090 resultats en llengua catalana i 344000 en llengua castellana.

PPH is a rare lung disorder in which the majority of those experiencing this problem, refers to men that previously were tadalafil overnight shipping able to participate in sexual intercourse however now are experiencing problems. Using this technology, it is possible to acquire thousands of email buy levitra in uk addresses this way. This is where we need to take any behavioral disorder in a child, seriously. tadalafil generic The activity of the veterinarian immediately thereafter begins with a generic levitra thorough review for dominate down physical aids just for melancholy in addition to a basic some medical problems. Encara que la seva generalització sigui relativament fresca, d’uns quants anys, no es pot dir que siguin cucs nous; ben al contrari, la Viquipèdia assenyala “Es pensa que aquesta classe d’artròpodes comprèn els primers animals que van colonitzar la terra durant el període geològic Silurià

La proposta de tractar el tema deriva de la tramesa que va fer n’Antoni Font de les següents fotografies i de la informació complementària que envià:

Informacions:
Viquipèdia (Milpeus)
Viquipèdia (Diplòpodes)
Viquipèdia (Miriàpodes)
xtec.cat