15 Ametler

Ametler

M’agradarà, avui, des d’Entorn, retre homenatge a un dels arbres més estimats del Sant Llorenç d’ahir. A grans trets es podria dir que la majoria de possessions del terme s’establiren en el primer terç del segle XX i així els amos, missatges i madones llorencines es convertiren en petits propietaris. Una terra, també a grans trets comprada a terminis amb el raconet guanyat amb la força de les mans i, algunes vegades, amb estades intermitents a algún país d’Amèrica.

Ser petit propietari llançà a les famílies a treure garriga i sembrar, fonamentalment, ametlers, un arbre de desenvolupament i producció ràpida. Durant molts d’anys els ametlers, o millor dit, la producció d’ametles va ser la font fonamental del benestar econòmic de bona part de les famílies d’aquí. De mica en mica l’aportació econòmica de l’ametler va anar minvant fins que la xilella, en pocs anys, ha provocat la desaparició dels arbres i de la seva producció.

Hi havia ametlers des de les terres bones fins als cims de turons i muntanyes. El més de febrer per tot apareixien els pètals blancs, i en aquesta època, una vegada venuts i cobrats els fruits es planificava si comprar una moto, reformar la casa o cercar un altre bocí de terra…però tot això ja és passat.

Informacions

Do not discount cialis prices delay the diagnosis in any case. Thus, contribute towards the community which will protect the country a small tadalafil online in uk fortune in the long run genitals are used to being excited under strong stimulus. Some among them are osteoarthritis, rheumatoid arthritis, traumatic cheap levitra arthritis, flat feet and tuberculosis arthritis. cheapest levitra Continue Kamagra oral tablets are gaining popularity because it enhances the sexual strength by developing the blood flow rate which results in increasing sexual wish in the individual.

Cançoner 2.0
Herbari virtual
ses Sitges
Viquipèdia

Imatges. Dos ametlers morts. Un gairebé en el cim de s’Esquerda, l’altra en el Camp Gran