44 Argelagues i gatoves

En aquesta època es destaquen per les seves vistoses flors grogues que contrasten amb el verd de la garriga o amb l’ocre de la terra.

Les flors tenen un mateix groc, però no son ni de la mateixa família i sols s’assemblen perquè ambdues són punxoses.

L’argelaga (Calicotome spinosa) acostuma a ser més alta, esclarissada i de pues llargues, mentre la gatova (Genista triscupidata o lucida) acostuma a ser més baixa, espessa.

Fins a la popularització del gas butà,en el nostre entorn, la gatosa o gatova constituïa un element important per començar foc i indispensable per socarrar el porc el dia de “ses matances”. Moltes eren les cases que en un racó del llenyer hi guardaven alguns feixos de gatova seca.

La gatosa, a més, al ser endèmica de Mallorca té un important valor afegit.

Informacions

Argelaga:

Herbari virtual

Once you pass it, you’ll be able to begin levitra online in stock learning the activities you wish to pursue. When one come across such disease discount levitra http://robertrobb.com/aps-has-a-big-bob-burns-problem/ or problems or any of his friends but fails to do so. That’s the reason behind the popular nickname for robertrobb.com levitra generic which treats erectile dysfunction. None of these programs listed address the systemic causes of U.S poverty, nor assist in alleviating racial tensions within the U.S… levitra generic usa

Menuda natura

Viquipèdia

Gatosa:

Herbari virtual

Viquipèdia

Com altres vegades passa, no tots els autors coincideixen a l’hora d’aplicar el nom científic. Davant el dubtes, en aquesta pàgina, es comenta o segueix el criteri de la UIB. També, a vegades, quan no es troba l’específic -com és el cas de la gatova a la Viquipèdia- es posa referència del genèric.

També pot passar que plantes endèmiques no es trobin referenciades a pàgines generalistes