Tendresa

conillets2Ohhhh, petitons!!!
Els nous éssers, les cries de qualsevol animal, tant si és mamífer com au, inspiren tendresa. Ho evidencien la majoria dels adults i també els infants; fins i tot els altres animals sembla que es comportin de manera diferencial amb els altres menuts (si no pertanyen a la mateixa la cadena tròfica, es clar!).

Abans d’ahir, na Pruna, la femella dels conills de rata, va parir dues petites cries. Es un segon intent. Vet aquí el que diu el dcvb dels conillets de rata. 2. Conill porquí (or., occ., val.) o conill de rata (bal.): mamífer rosegador, de la família dels subungulats, espècie Cavia porcellus: cast. conejito de Indias, cobaya. És més petit que el conill comú, té les orelles curtes i sol esser clapat de blanc i negre; es té en domesticitat per agafar rates i també és comestible.

Si es compara la tendresa actual amb l’absència de tendresa, si no era crueltat, de mitjans de segle passat (on, segons conten, els infants cercaven nius d’ocell per menjar-se els ous o engabiaven les cries en una fulla de moro doblegada) llavors haurem d’acceptar que aquesta tendresa, com tants altres, és un sentiment après.