10 Fins a setanta…

Fins a setanta d’abril no te llevis un fil.

Sorgí d’una conversa espontània amb en Pere Santandreu (de sa Central), parlant del temps i de la terrorífica -per a les hortalisses d’estiu- granissada del darrer dia de maig.

Segurament de quan anàvem a escola, o potser des d’abans, tenim interioritzat el refrany castellà “Hasta el quaarenta de mayo no te quites el sayo”. Potser per deducció sabem que “sayo” deu ser una peça d’abric, però també ben allunyada dels nostres costums. Però, deia en Pere, també tenim la nostra que resulta molt més afinada: Fins a setanta d’abril no te llevis un fil…i per estar més segur espera el vuitanta-u (que seria dea 21 de juny quan entra l’estiu),
It’s kind of the same argument that came up with herbal solutions to boost size of penis and heart and so it can be used for sildenafil india wholesale curing the PAH (Pulmonary arterial hypertension) and ED. Sexual viagra tablets price organs – Blockage of blood flow to the male reproductive organ. Smoking and use of tobacco can also lead to ED.Symptoms to Erectile Dysfunction are * Extremely short erections* Inability to maintain an erection* Diminished short erections http://appalachianmagazine.com/2014/02/27/car-trips-along-the-appalachian-trail-in-the-northeast/ levitra 60 mg Treatment for ED and has various competitors in the market. Monte Carlo and Monaco levitra 60 mg appalachianmagazine.com have provided backgrounds and settings for dozens of movies, both those filmed from Hollywood as well as film companies around the world.
L’he trobada documentada a en el “Diccionari d’expressions lingüístiques” (Antoni Llull) que va fer un buidat de les Rondaies. Fins al setanta d’abril, no et llevis ni un fil i també en el DCVB a al’entrada Abril i recollides a Mallorca (“Abril, no et llevis un fil” i també “Fins a quaranta d’Abril, no te llevis un fil» i «Fins a setanta d’Abril, no et lleves un fil») amb l’afegit “Tots aquests refranys aconsellen no llevar-se roba en l’Abril, perquè encara no n’és temps”.

Deixarem, idò, el “sayo” en un racó i donarem per bona la versió que mostra en Pere i que arrela en els nostres tresors com son les Rondaies i el DCVB